Voetbalblog Kenny Koning

BLOG KENNY KONING TRAINER NOORDSTER A1 SEIZOEN 2015/2016

ALGEMEEN BLOG
NOORDSTER A1 SEIZOEN 2015/2016 Home Home Seizoensblog Seizoensblog Algemeen Blog Algemeen Blog Voetbalnieuws Voetbalnieuws

Maandag 27 juli 2015  de start van de voorbereiding

Veel trainers kiezen er in de voorbereiding voor om oefeningen te doen die ze de rest van het seizoen niet weer doen, buikspieroefeningen en allerlei andere rare oefeningen. In mijn beleving moet je de nadruk in de voorbereiding leggen op datgene wat je in de wedstrijden terug wilt zien. Zoals je kan zien bij de training gebruik ik direct voetbalvormen waarbij de nadruk ligt op de kwaliteit van uitvoering. Na een periode van geen trainingen moeten spelers weer wennen aan voetballen, geef de spelers daarom kans om weer te wennen. Het conditionele zit in de oefenvormen en in de snelheidsvoorbereidende vormen, waarbij de spelers langzaam richting sprinten gaan werken.

Zondag 16 juli 2 weken voorbereiding gehad

Na 2 weken voorbereiding hebben we een aantal zaken duidelijk kunnen behandelen en hebben we 1 oefenwedstrijd gespeeld. Het is duidelijk dat we de speelwijze die we willen hanteren (veel positiewisselingen, hoog ritme en hoopop druk zetten) veel werk en arbeid zal kosten. De spelers zullen t.o.v. elkaar op moeten letten wie wat doet en in het druk zetten zal iedereen aan hetzelfde touwtje moeten trekken. In de eerste oefenwedstrijd hadden we zoals eerder vermeld met beide opdrachten veel moeite. Het druk zetten hadden we nog niet op getraind, de opdracht was simpel. Bij balverlies iedereen richting de bal om snel druk te zetten. In balbezit lag de nadruk op de tegenstanders constant laten kiezen door veel positiewisselingen en ruimtes voor elkaar te creëren. Ook dit was lastig omdat we te onrustig waren in balbezit waardoor we onze vrije man vaak niet konden vinden. Hierin hadden we wel een aantal goede momenten. Na ongeveer 65 minuten was de pijp behoorlijk leeg en hielden we de linies niet meer goed gesloten. Fitheid wordt echter niet alleen in de voorbereiding getraind, dit is iets wat we het hele jaar moeten verbeteren om zo onze speelwijze beter te kunnen uitvoeren. Alles wat we in de training doen heeft te maken met onze speelwijze. Waarbij we in de eerste week te spelers rustig hebben laten wennen en wat aandacht hebben besteed aan balbezit. In de tweede week hebben we wat meer de nadruk gelegd op de omschakeling na balverlies omdat dit cruciaal wordt in onze speelwijze.
Algemeen Blog Algemeen Blog